Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Ge Postel

Hobbyblog

De zoon van wijlen bakker Gait Postel, de oprichter van uitspanning De Witte Wieven in Zwiep (buurtschap bij Lochem), is Gé Postel.

Toen ik “Vermist in Zwiep” had uitgebracht, een verhaal waarin zijn vader een grote rol heeft, vond ik dat Gé hier minimaal van op de hoogte moest zijn. Ik heb vorig jaar uitgezocht waar hij woont en telefonisch vertelt van dit boek. Hij kreeg daarna per post het boek van mij.

Ik ontving daarop weer een brief waarin hij aangaf erg te hebben genoten van het verhaal. Veel herinneringen werden opgeroepen aan mooie, maar vervlogen tijden. Hij vroeg in de brief of er misschien ook een boek zou komen over de molen in Zwiep. Laat dat boek nu al 20 jaar wachten om uitgegeven te worden! En de naam van dat verhaal is: Agnes McDowell, een nieuwe heks?

Vandaag ben ik met het verhaal “Agnes McDowell” naar hem toegegaan om hem ook hiervan een exemplaar te geven. We kenden elkaar niet en ik kwam onaangekondigd aan de deur. Aan de vrouw die opende vroeg ik of dit het adres was van Gé en ze vroeg ons binnen.

En zo maakten we kennis met Mariska en Gé Postel. Ik legde uit waarom ik daar was en laten ze nu juist vanmorgen van de molenaar van die bewuste molen gehoord hebben dat er een verhaal uitgebracht is over die molen. Hij had hen juist een scan van het persbericht toegezonden! Dat was een mooie introductie voor mij. Ik kwam zo gezegd precies op het juiste moment.

Tijdens deze visite werd gevraagd of ik tweede paasdag, na de boekpresentatie de dag ervoor, aanwezig wil zijn in de molen met mijn boeken.

Er is in het paasweekend een kunstroute in Lochem en ik zou een mooie aanvulling kunnen zijn bij de expositie die wordt gegeven in de molen. Ook werd voorgesteld om eens een lezing te geven over dit boek. Hoe leuk kan een druilerige zondag worden! Dat gaan we vast en zeker eens doen.

Komt u ook kijken op deze kunstroute? In de molen van Zwiep? Ik zal er zijn op 6 april 2015 van 12 tot ongeveer 16 uur.

Graag tot ziens. M.K. Peta

Please follow and like us:

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram