Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Dweilen

Hobbyblog

Zaterdag 8 september was er voor de 10e x een dweildag in Zutphen. Manlief is al sinds het eerste jaar begeleider bij deze dag. Het begeleiden is er om de bands te faciliteren. De meesten zijn onbekend in Zutphen en weten niet waar de volgende locatie is om op te treden etc. Je bent dus gastheer/-vrouw voor een band.

De vrijwilligers uit het eerste uur zijn de teamleden en leiders van een voetbalelftal. Dit is in de loop van de jaren uitgebreid met andere vrijwilligers. Manlief vroeg of ik dit jaar ook mee wilde helpen. Omdat hij ook af en toe met mij naar vrijwilligersdiensten gaat en soms ook meehelpt vond ik het niet meer dan fair om ook zijn groep mensen te ontmoeten en te helpen.

Ik kreeg de Borrelnootjes uit Andelst onder mijn hoede. Een toffe groep mensen die veel plezier beleeft aan het muziek maken. Het weer was geweldig en dat maakte dat de sfeer in de stad ook groots was. Veel publiek op de been en dat is wat een dweilorkest nodig heeft om te kunnen uitpakken. De wisselwerking tussen band en publiek is belangrijk. De groep was open in de ontmoeting en het was een plezier om hen waar nodig te ondersteunen en te faciliteren. Geen onvertogen woord. Wel een zwaar vermoeiende dag door de hitte en het moeten staan/lopen.

 

Dank Borrelnootjes, jullie hebben er voor mij een fijne dag van gemaakt. En doe ik volgend jaar weer mee? Ze mogen me benaderen.

M.K. Peta

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram