Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Dakloze

Hobbyblog

Een paar weken terug lag hij vies en vadsig opeens bij ons op de stoep. Hij wou schuilen, het was vervelend nat weer en ´s nachts werd het al koud.

Verleden jaar was hij, of zijn broer dat is niet goed te zien, ook al in de buurt om hier te schuilen. Maar ik ben er een beetje vies van. Ik probeer mijn stoep enigszins schoon te houden en daar wil je zo´n landloper niet hebben rondhangen.

Ik heb hem dan ook rustig en kalm een eind verderop gezet. In de hoop dat hij wel een andere rustplaats zou zoeken. Vorig jaar was dat gelukkig goed gegaan. Hij had de hint begrepen.

Maar terwijl wij liggen te slapen of overdag naar het werk zijn ziet hij deze keer zijn kans schoon om zo onzichtbaar mogelijk terug te sluipen. En om zo goed mogelijk op te gaan in het geheel strekt hij zich lang uit en gaat strak langs de gevel liggen. En zo tref ik hem toch weer aan, liggend op de drempel van de achterdeur.

Heb ik nou echt last van hem? Nee, niet echt, maar ik vind het vies. Maar om hem nu weer opzij te duwen en de tuin in te bonjouren? Als ik wacht zal hij misschien morgen wel weer weg zijn. Hij schuilt vast alleen voor de regen. En gelukkig schooiert hij niet om eten, wat zou ik moeten geven?

En nu ligt hij daar al weer een week lang. Hij rolt zich op, strekt zich uit, heeft het blijkbaar naar zijn zin. Volgens mij is hij van plan daar te overwinteren. Lekker dicht tegen de deur aan, misschien ontsnapt er wel wat van de warmte van binnen over de drempel heen. Genoeg om hem op temperatuur te houden.

En elke keer als ik de deur uit ga zie ik hem weer liggen, ik ben wel eens bang dat ik hem per ongeluk een trap geef, want ik denk er niet steeds aan dat ik mijn voet moet optillen als ik naar binnen/buiten ga. Gaat hij nou overdag ook op pad om voedsel te zoeken?

Hij blijft vies en vadsig, maar ik begin al aan hem te wennen. Straks ga ik hem nog missen, als hij weer op pad gaat. Ik hoop alleen dat hij daar op mijn drempel niet platgetrapt wordt en ik de klieder moet opruimen, daar kan ik nu al naar van worden.

En deze landloper? Hij is allang blij dat niemand hem een strobreed meer in de weg legt.

Wij hebben een huispier, dat kunnen vast niet veel mensen zeggen.

M.K. Peta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram