Zutphen, Nederland
info@pigontheattic.nl

Achterhoekse trilogie compleet

Hobbyblog

5 april 2016

Keijzer voltooit heksentrilogie

Met Timothy’s Opdracht is het drieluik over de Achterhoekse en Schotse wereld van de Witte Wieven compleet.

DOOR GERT KRAMER G.KRAMER@DESTENTOR.NL
ZUTPHEN
Margreet Keijzer heeft haar Witte Wieven-trilogie compleet. Afgelopen zondag presenteerde de 61-jarige Zutphense schrijfster deel drie van de ‘heksenreeks’, Timothy’s Opdracht, tijdens een besloten party.
Doorzetter Keijzer – die haar werk in eigen beheer uitgeeft – heeft naar eigen zeggen nog genoeg verhalen op voorraad. “Bij mij liggen nog zeker vier, vijf fantasy-boeken op de plank.”
Keijzer is altijd al gefascineerd geweest door sprookjes en fantasy. De geboren Drentse, die als 19-jarige naar Zutphen verkaste, raakte wat de heksenwereld betreft extra geïnspireerd door de in 2014 overleden Gait Postel.
De gewezen uitbater van uitspanning De Witte Wieven in Zwiep voedde Keijzer met verhalen over de zo mysterieuze heksenwereld van de Witte Wieven. De Zutphense verrijkte Postels verhandelingen met eigen hersenspinsels en pende alles neer tussen 1990 en 2000.
Daarna begon de lange zoektocht naar een uitgever die het aandurfde om Keijzers Witte Wieven-verhalen aan de anonimiteit te ontrukken. Die queeste bleek tevergeefs, hoewel een Brummense uitgever bijna toehapte. “Maar hij durfde het uiteindelijk toch niet aan”, zegt Keijzer. “Hij vreesde niet uit de kosten te kunnen komen.” Op een gegeven moment gaf Keijzer de strijd op en besloot ze ze haar verhalen maar in eigen beheer uit te geven. “Ik dacht: ‘Ik wil tenminste één boek van mijn hand in mijn eigen boekenkast hebben staan’.”
Ze bracht deel één van de heksentrilogie – Vermist in Zwiep- in 2014 uit via self-publishingplatform Brave New Books, waarna vorig jaar in de vorm van Agnes McDowell deel twee via die weg het levenslicht zag. Keijzer biedt haar boeken aan via website bol.com.
Nu is dus deel drie een feit. Wederom onder de auteursnaam M.K. Peta. Het eerste deel van dat pseudoniem wordt gevormd door haar initialen. Maar waar komt ‘Peta’ vandaan? “Zo sprak ik als klein meisje mijn doopnaam Margaretha uit. M’n hele familie noemt me ook Peta.”
Apotheose
In Timothy’s Opdracht worden alle (grotendeels Achterhoekse) verhaallijntjes uit de eerdere Witte Wieven-boeken samengeknoopt en komt het drieluik tot een apotheose in Schotland. Het derde deel beschrijft onder meer de samenkomst van de heksen-in-opleiding uit deel één (Djim, een Achterhoekse jongen) en deel twee (Georgie, een Schots meisje).
Keijzer presenteerde het slot van de Witte Wieven-trilogie zondag aan vrienden, familie en mensen die haar hielpen bij het voltooien van de reeks (hulp wat betreft het verstrekken van info over de werkwijze van de politie, eindredactiewerk en pr-activiteiten).
Een zwart gat? Keijzer zegt dat niet te vrezen. ,,Mijn Witte Wieven-reeks is nu klaar en ik heb nog verhalen genoeg klaarliggen. Materiaal voor zeker vier of vijf boeken. Die ga ik de komende tijd uitgeven. Ik heb gemerkt dat de belangstelling voor mijn boeken groeit. Ik ga door met mijn passie.”

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram